Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

DĚTSKÝ HASIČSKÝ DEN 2022

Dětský hasičský den v Heřmaničkách

Již devátým ročníkem jsme prázdninovou atmosféru zahájili dětským dnem, který se konal 25.6. v sobotu, na velkém fotbalovém hřišti pod sokolovnou. Od jedné hodiny se trousily dětičky s doprovody, aby pokořily 15 stanovišť s různými soutěžemi - jízda na koních, kuželky, matky, kola, požární překážka, rybičky, šipky, džberovky, střelba ze vzduchovky.... Byly tradičně zařazeny i odborné otázky v oblasti požární techniky, praktiky použitelné pro první pomoc a skákací hrad, který se pronajal od sdružení MAS KRAJINA SRDCE, z.s.

Od rána nás trápilo proměnlivé počasí, ale vyčasilo se a po celé odpoledne nebylo nouze o zábavu, i přes jeden deštík :-), hrála reprodukovaná hudba a děti i dospělí měli možnost si zazpívat či recitovat za malou odměnu. Při vyplnění celé startovní kartičky razítky, se soutěžící vrátili na start a měli možnost si vytáhnout s kouzelného klobouku tombolu. Tradičně děti dostaly ve stánku zmrzlinku, párek v rohlíku a bezinkovou limonádu. Zařadili jsme i doplňkové soutěže jako „židličkovanou“, přetahování lanem, kterých se zúčastnili i dospělí. Celé odpolední rejdění bylo provázeno vtipnou moderátorkou Alenou. U stánků se dobře jedlo i pilo. Celkem soutěžilo 85 dětí.

Během akce byla možnost prozkoumat náš nový, požární, dopravní vůz Ford Transit a naši DA Avii 31A, s odborným výkladem a ukázkami vybavení auta.

Při další pauze byl předveden odborný zásah hořícího auta, který prakticky zajistili dobrovolní hasiči z Votic se svou cisternou. Velmi zdařilá ukázka, kdy jsme měli šanci zblízka vidět postup takovéto náročné akce. Vrak auta nám daroval Jiří Dohnal z Mitrovic.

Tradičně, na konci celého dne, proběhla ukázka hašení hořícího domku mladými hasiči. Opět předvedli odborný zásah a disciplínu. Poté jsme zapojili na roztažený útok pěnovou proudnici a na závěr se většina dětí vyřádila v jarové pěně.

Toto krásné odpoledne se nám daří realizovat díky sponzorům (kteří jsou uvedeni na našich webových stránkách – www.sdhhermanicky.estranky.cz), OÚ Heřmaničky, TJ Sokol, aktivním hasičům, dobrovolníkům....

Tímto děkujeme všem sponzorům - SDH Votice, OÚ Heřmaničky a TJ Sokol Heřmaničky, farmě Malý Dvůr Arnoštovice, Aleně Šmejkalové, J. Dohnalovi, všem zúčastněným dětem s rodiči a prarodiči, aktivním hasičům a mladým hasičům.

 

Portrét

Poslední fotografie

Mail list


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 4
Celkem: 592644
Měsíc: 14040
Den: 505

Kontakt

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Sbor dobrovolných hasičů Heřmaničky

Heřmaničky 55
257 89 Heřmaničky
IČ: 65262689
Bankovní spojení:
č.ú. 236629278/0300
ID datové schránky: wd98ge6

sdhhermanicky@seznam.cz